Jäämistösuunnittelu

helmi 19, 2021 Artikkelit

Jäämistösuunnittelulla tarkoitetaan niitä toimenpiteitä, jotka perheessä on hyvä miettiä ja järjestää kuntoon ennen kuin on liian myöhäistä. Perinteinen suunnittelukeino on ollut testamentin laatiminen, mutta lopputulemaan vaikuttavat ratkaisevasti myös puolisoiden väliset aviovarallisuussuhteet ja velat, mahdollinen avioehto ja sen määräykset, henkivakuutukset ja niiden edunsaajamääräykset, annetut lahjat ja ennakkoperinnöt, perinnöstä luopumiset ja rintaperillisen lakiosasuoja. Myös verotus ja verojen minimoiminen käytettävissä olevin laillisin keinoin on tärkeä näkökulma suunnittelussa.

Tarvetta suunnitelmallisuuteen on erityisesti uusperheissä, yrittäjillä ja yli sukupolvien menevillä järjestelyillä. Jokaisen tulisi olla selvillä siitä mitä tapahtuu kun itse kuolee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *